perodua kembara

perodua kembara
masuk hutan

Wednesday, November 5, 2014

pahang pre monsoon closed 4x4 challange

alhamdulillah. selesai pahang pre monsoon closed 4x4 challange.
sungai lembing pahang.
mendapat tempat ke2 lightcore category.
terima kasih crew, penaja rakan2 dan keluarga yg membantu..

TOYO FLUSH KING MALAYSIA
MOB DECALS DESIGN SUBANG JAYA
ULTRA RACING MALAYSIA
DICE PHOTOWERKZ
KOY 101
ULTRA SHARP KNIFE SHARPENING
TERIOS CAMI FAN CLUB (TCFC)

Tuesday, November 4, 2014

perodua kembara HCEJ 1.3 general engine overhaul

sedikit info tentang kerja2 overhaul ini.

penukaran semua gasket enjin, oil seal dan 'o' ring enjin, piston ring, conroad bearing, main bearing,
timing belt, water pump engine mounting, semua hos air dan vacuum.
maaf gambar tak complete.

-overhaul ini dilakukan kerana enjin ini telah mengeluarkan asap putih yg agak banyak. so ada 2 option. sama ada untuk tukar ke enjin 1.5 (+-2.7k) atau general overhaul sahaja. owner menyatakan overhaul sahaja. tidak perlu ke puspakom dan jpj utk urusan endorsement geran.
kerja dimulakan. dan siap dalam tempoh 5hari bekerja.

sedikit gambar utk rujukan tuan2.














How To Contact Me



on my mobile
+60192466958
-whatsapp available;

mail me.
kembara.specialist{at}gmail.com

facebook. fb chat.
rauna yelda diraf yet

instagram
@farid_adley
#yetzagarage #bawanglover

google search - kembara specialist

my address
YETZA GARAGE
E-1-2,
USJ16/7, 47620,
SUBANG JAYA, SELANGOR,
MALAYSIA.


Sunday, June 15, 2014

kbs redah 4x4 challange sempena karnival belia putrajaya 2014

Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi dapat lagi kami kembali pada tahun ini utk beraksi.
Berkuasakan enjin 1.3 bolt on turbo. Dengan izinNYA kami telah berjaya menamatkan saingan ditempat ketiga ( tahun lepas pun sama)



Terima kasih juga untuk rakan2 yg datang membantu secara langsung atau tidak.
Tiada sebarang kerosakan major sepanjang challange, cuma di ss yg terakhir enjin mengalami simptom semput2. Ini disebabkan oleh kandungan petrol didalam tangki tidak mencukupi apabila bahan api tersebut berkocak didalam tangki.. menyebabkan terjadinya 'buble' didalam fuel line.

Tidak lupa juga kepada penaja2,

TOYO FLUSH KING MALAYSIA

MOB DESIGN DECALS

ULTRA RACING BARS

DICE PHOTOWERKZ

Tanpa anda tidak mungkin kami dapat terus beraksi utk challangge kali ini..

Ribuan terima kasih untuk anda semua..

Car make - perodua kembara 
Engine done by - yetza garage usj subang jaya
Suspension - yetza garage usj subang jaya
Decals - MOB DESIGN DECALS subang jaya
Turbo and intake manifold cleaner - TOYO FLUSH KING
strut bar - ULTRA RACING BARS.
Driver - farid adley aka yet
Navigator - firdaus nawawi aka daus

Thursday, April 17, 2014

bolt on turbo on kembara 1.3 hc engine

alhamdulillah... berjaya juga akhirnya... dah siap test on the road n offroad...
ni kira heading.. ceritanya nanti kami update lagi....
 running boost 0.7bar
 128hp@5500rpm (on wheel) kalau x faham boleh google dulu ya...apa beza on wheel dan on flywheel horsepower (hp)

sila lah tengok gambar yer... lain2 kemudian kami update... enjoy...
sebarang pertanyaan boleh call 0192466958..



Sunday, August 18, 2013

perodua nautica / daihatu beego running on 2wd

perodua nautica / daihatu beego juga boleh diubah kepada pacuan dua roda (2wd) jadi seperti toyota rush.
- jimat petrol +-10-15%
- lebih kuasa pecutan
- tak perlu fikir tentang driveshaft dan center diff oil.
-boleh diubah semula ke 4wd dengan pasang kembali parts lama.(in case nak pakai blk 4wd)
- harga berpatutan.

call 019 2466 958 yet utk info lanjut.
lokasi subang jaya.