perodua kembara

perodua kembara
masuk hutan

Monday, August 6, 2012

kembara offroad pic.



beberapa gambar utk cuci cuci mata...
insyallah nanti upload dari versi street pula...
kembara offroad pun not bad apa....
terdapat banyak jenis set up utk offroad.
bergantung kepada penggunaan dan jenis laluan yg digunakan.
antara jenis tayar yg boleh fit kt kembara
AT- 215r15 -silverstone SQ278 harga rm250-300 bergantung pada kedai tayar.
70% on road 30% off road usage.

AT- 235/75/15 - AT117 special silverstone rm300++ 70% on road 30% off road usage

MT 235/75/15 - maxxis buckshot / kumho radial
rm400++ 60% offroad tyre. not recommended for on road use.

19 comments:

  1. kembara warna maroon tu brpe size tyre n rim dye ek?

    ReplyDelete
  2. semua sama bang
    235/75/15

    rim 15inch

    ReplyDelete
  3. nk masuk tayar AT- 235/75/15 - AT117, nk kene additional modification lg x?

    ReplyDelete
  4. 4 biji tayar tu anggaran rm berapa ya

    ReplyDelete
  5. sopie.. kene lift depan n blakang kurang2 1 1/2 inci.
    tayar mana tu? mt ke at?
    kalau at dl, 1200+-
    kalau mt dalam 1600+-

    ReplyDelete
  6. setiap kali lupa letak no phone.. boleh terus call saya..
    019-2466958

    ReplyDelete
  7. Berapa harga rim steelie.. n kat mana boleh dpt?? Atau patotkah saya guna 17 sbb saya onroad user??

    ReplyDelete
  8. Blh pki rim jeep.. Pcd nya sama.. Saya dah pki..

    ReplyDelete
  9. Saya nk upgrade dpd tayar biasa 205/70/15 kpd 235/70/15.
    Nk upgrade ke tayar A/T. Rasanya macam kena lift lagi n potong side tyre cover tu.
    Boleh bagi cadangan tak?

    ReplyDelete
  10. Ada sapa2 nak tolak rim besi 5 lubang tu tak?

    ReplyDelete
  11. RIM kete merah tu saiz apa dan berapa harga. Untuk tyre 235/75/15

    ReplyDelete
  12. Salam geng2 offroad kembara...sy sedang mencari2 suv yg paling jimat utk offroad..apa kata geng dgn kembara ni..ok x main offroad...dr segi prestasi di jalan bukit dan kos penyelengaraannya dr lain2 4WD yg seangkatan dgnnya..maklum

    ReplyDelete
  13. klu tyr mt 235/75/15 mau ubah lagi ka tu krta

    ReplyDelete
  14. Slm tuan..sy nk tukar 1.3a ke 1.5a ado ka?..klu ado baper kos..skrg pakai 1.3 2wheel toyota camy

    ReplyDelete
  15. mana ad jual lift up kit untk kembara

    ReplyDelete
  16. kalau kembara guna rim 17 7.5jj sesuai kah bos ??

    ReplyDelete